04 december 2006

SvD oroar sig för Pinochets hälsa

Pinochet mår "tillfredsställande" utropar moderaternas partitidning Svenska Dagbladet lättat i en lång hyllningsartikel till diktatorn. Man går vidare igenom gunstlingens hälsotillstånd och uttrycker oro om han kommer att överleva.

Folkpartistiska Dagens Nyheter hyllar diktatorn med rubriken Pinochets tillstånd "allvarligt". Man bjuder också läsarna på en stor bildspecial för att hylla diktatorn. Till den följer en lång utförlig hyllningsartikel. Till helgen kommer en tjock hyllningsbilaga om Pinochet.

Övrig svensk högermedia har samlats i en stilla bön för att hylla diktatorn.

PS. Högertidningen Dagens Nyheter publicerade så sent som den 14 april 2001 en hyllningsartikel om Pinochet. Diktaturstyret beskrevs i artikeln som "remarkabla framgångar". Går man tillbaka i historien har både SvD och DN hyllat tex Franco. En diktator som har hundratusentals liv på sitt samvete.

And that's the truth Ruth.

Carl Bildt tycker förresten att det nu pågår ett systemskifte in i lögnens rike.

Andra bloggar om: , , ,
, ,

.

2 Comments:

At 05 december, 2006 17:04, Blogger Lennart Regebro sa...

Jasådu. Är du ironisk, eller? Jag noterar avsaknaden av länkar. Du kan väl inte på allvar mena att det är att hylla någon bara för att an säger att hans hälsotillstånd är allvarligt? Eller?

 
At 05 december, 2006 19:16, Blogger Brian sa...

Eftersom den är taggad som satir så gissar jag att det är på fullaste allvar. Suck.

Vill du ha det i klartext så är det en kommentar till att några högerslavar på ledarredaktionerna trodde att svt hyllade Castro, vilket ju inte hade något med sanningen att göra. När man däremot kollar upp vad dessa högertidningar hyllat genom åren hittar man rätt otrevliga saker.

 

Skicka en kommentar

<< Hem